DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA VASLUI

MINISTERUL SANATATII

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Home

PROCEDURI DE IESIRE A PERSOANELOR DIN AUTOIZOLARE SI CARANTINA

Email Imprimare PDF

PROCEDURI DE IEŞIRE A PERSOANELOR DIN AUTOIZOLARE ŞI CARANTINĂ


Conform Ordinului nr. 497 din 25 martie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, vă aducem la cunoştinţă urmatoarele modificări:

1. Persoanele izolate la domiciliu timp de 14 zile, care nu prezintă simptome de boală, pot ieşi din izolare FĂRĂ a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic).
Persoana izolată care are nevoie de concediu, completează o declaraţie pe propria răspundere, pe care o regăsiţi anexată şi pe baza acesteia medicul de familie eliberează concediul medical pentru cele 14 zile de autoizolare.

2. Direcţia de Sănătate Publică are obligaţia ca, la ieşirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situaţie un aviz epidemiologic de ieşire din carantină.
Ieşirea din carantină instituţionalizată se va face după o perioadă de 14 zile, dacă persoana nu a prezentat simptome de boală în decursul carantinării şi este clinic sănătoasă. Avizul epidemiologic poate fi eliberat şi transmis şi electronic.


Descarca:  Anexa 2 – Declaratie pe propria raspundere

 


 logo-sgg "Guvernare transparentă, deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit”- cod SIPOCA 35

PROGRAM DE LUCRU: De luni pana joi, in intervalul orar 08.00 -16.30, vineri, in intervalul orar 08.00 - 14.00. Pentru personalul contractual medico-sanitar si auxiliar sanitar al carui program de lucru este de 7 ore/zi, programul de lucru se va desfasura astfel: de luni pana joi, in intervalul orar 08.00 - 15.30, vineri, in intervalul orar 08.00 - 13.00.